Wysłany: 2009-11-03, 16:36 5.03GEN-A dla PSP 3000 i 2000 z TA-088v3
Nie ma się co przejmować brickiem, bo szanse są praktycznie zerowe (soft nie zmienia nic w Flash0). A co musimy mieć by móc "przerobić" swoje PSP?
- PSP z softem nie wyższym niż 5.03 (choć na 5.05 też powinno działać)
- kabel USB do podłączenia do PC
I to chyba wszystko co potrzebne.
I Najpierw musimy zrobic update naszego firmware'u do 5.03 (jeżeli mamy 5.05 to nie robimy żadnego update'a):
1) Ściągamy
Kod:
Aby w pełni przeglądać zawartość strony, musisz się zarejestrować!
2) Wypakowujemy, zmieniamy nazwę na EBOOT.pbp i wrzucamy na ms0:/PSP/GAME/UPDATE/tutaj
3) Na PSP robimy update do 5.03 (ten ściągnięty przed chwilą oczywiście) - zakładka Game
II Skoro mamy już zainstalowany potrzebny firmware to przechodzimy do zabawy z ChickHENem, a więc:
1) Ściągamy tą paczkę:
Kod:
2) Wypakowujemy ją, kopiujemy plik h.bin na root karty (czyli ms0:/tutaj), a z folderu Slim kopiujemy cały folder ChickHEN na ms0:/PSP/PHOTO/tutaj
3) Na PSP odpalamy ChickHENa ->wchodzimy na zakładkę PHOTO najeżdżamy na folder ChickHEN i wciskamy X po czym jak najszybciej zjeżdżamy na sam dół do pliku slim.tiff. Konsola powinna się sama zresetować - jeśli nie to powtarzamy punkt 3) aż się w końcu uda Po restarcie sprawdzamy Settings->System Settings->System Information. Powinno tam być napisane: 5.03 ChickHEN R2.
III Ok, mamy już wgranego (a nawet włączonego ) ChickHENa, więc pora zabrać się za instalowanie GEN-A, czyli tego "właściwego" softa:
1) Ściągamy kolejną już paczkę :
Kod:
i wypakowujemy ją oczywiście.
2) Podłączamy PSP do USB (no chyba, że już jest) i na PC włączamy plik LAUNCH-ME.exe
3) Zaznaczamy nasz model konsoli, poźniej FULL, YES i wpisujemy litere napędu, a właściwie literę jaką jest oznaczone PSP w naszym PC, klikamy start
4) Odłączamy już nasze PSP od PC i wchodzimy na zakładkę Game i włączamy INSTALER-LOADER
5) Po odpaleniu "programiku' wciskamy jakiś z triggerów(L lub R)
6) Teraz powracamy do XMB, czyli wciskamy trójkąta
7) W System Information powinno już się pojawić 5.03 GEN-A (Full)
I to by było na tyle jeśli chodzi o "instalację", ale... (no właśnie zawsze jest jakieś "ale" ) ...za każdym razem, gdy wyłączymy CALKOWICIE PSP to musimy znowu uruchomić ChickHENa i powtórzyc wszystko od punktu III5) z tym, że nie wciskamy już triggerów a kółko.
Autor:kamil087
Ostatnio zmieniony przez gapoin 2009-12-12, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
ej no, włączam tego chickhena z photo i wyłącza mi się PSP, a nie resetuje i dalej jest e system information Version 5.03. Robiłem wszystko z instrukcją, może ktoś wie jak mi pomóc, proszę, b. mi zależy.
Ok, to już zrobiłem, ale teraz mam problem z Ren-a'em. Aczkolwiek uruchamiam INSTALER-LOADER po czym wciskam L lub R no i trójkąt, a PSP mi się wyłącza. I jak je włączę to dalej jest Version 5.03, co mam zrobić? Sorry że może takei głupie pytania daję ale, jestem ciemny w tych sprawach.
zrobiłem wszystko jak w opisie ładnie mi gre wykrywa i wszytko sie dobrze zapowiada a tu nagle wyskakuje błąd 80020148. przeszukałem już google i różne metody wypróbowałem i nadal ten sam błąd wyskakuje
Jaki żal a ja nic nieumiem nieumiem resetować poprostu jestem noobem ;(
Niepotrzebnie dostawałem te Psp pod choinkę bo medal of honor się mi już znudziło a nieumiem przerobić psp i tylko sie wkur.... ;(