Wysłany: 2009-03-20, 10:52 Daedalus x64 beta 2 - emulacja Nintendo 64 na PSP :)
Daedalus to istniejący od pewnego czasu emulator N64 dla naszych ukochanych konsolek PSP.
Na początku marca, wyszła kolejna jego odsłona, oznaczona Daedalus x64 beta 2, w której poprawiono stabilność, szybkość działania romów, a co najważniejsze, działa na najnowszych softach z serii 5.00, co ucieszy posiadaczy tychże (w tym mnie).
Wg. opisu programu, ROMy powinny być do 8MB, powyżej, konsola niestety nie wyrabia, i gry mogą się albo w ogóle nie odpalić, albo strasznie mulić lub błędnie wyświetlać...
Niestety, w emulatorze nie udało mi się uruchomić dźwięku, nie jestem pewien, czy w ogóle go obsługuje...
Osobiście testowałem Super Mario 64, Mario Kart 64, oraz Quest 64(Japońską wersję), które działają poprawnie, chodzą płynnie (zdarzają się tylko momenty, gdy zwalniają lekko). Dwie pierwsze również wrzucam, gdy przetestuję nowe gry, zamieszczę je
Więcej ROMów znajdziecie w googlach
Po rozpakowaniu, folder emulatora wrzucamy na kartę pamięci do folderu \PSP\GAME\
ROMy rozpakowujemy i wrzucamy do folderu PSP\GAME\DaedalusX64\Roms\
Kod:
Aby w pełni przeglądać zawartość strony, musisz się zarejestrować!
Hasło:
Kod:
Aby w pełni przeglądać zawartość strony, musisz się zarejestrować!
Z góry mówię, że nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek wrzucone przeze mnie pliki, za ich zawartość, sposób działania czy ewentualne uszkodzenia sprzętu czy oprogramowania, a używacie ich na własną odpowiedzialność!