Wysłany: 2011-06-17, 19:01 Przeróbka gier PSX na PSP
Witam
Mam kilka oryginalnych starych gier na PSX, w które lubię czasami pograć a że dostałem PSP3003 to pojawiła się okazja przenieść zabawę ze stacjonarnej konsoli na podręczną
PSP już przerobiłem do wersji 6.20 PRO-B5, gry przerabiam za pomocą programów Alcohol120 i PSPstationGUI
O ile gry jednopłytowe bez problemu działają to nie wiem jak sprawa będzie wyglądała z wielopłytowymi.
Mam do przerobienia gry
- Abe's Exodus (2 płyty)
- Atlantis - The Lost Tales (4 płyty)
Czy w czasie grania konsola sama będzie zmieniałą pliki czy gry wielopłytowe inaczej się przerabia? Co radzicie?
Pozdrawiam
Dzięki za linka
Tym sposobem tworzymy tyle ebootów ile dana gra ma płyt. 3 płyty to będą 3 pliki.
Jak zmienia się "płyty" w czasie gry?
Szukałem troszkę w internecie i znalazłem programik (RS-GUI PopstationMD ver 3.0), który z gier wielopłytowych tworzy jeden plik EBOOT.PBP, widziany przez PSP jako gra wielopłytowa i z poziomu menu można zmieniać płyty.
Zrobiłem tym grę Oddworld Abe's Exoddus i działa świetnie jednak Atlantis się zawiesza na początku. Pokazuje się oryginalne logo PlayStation i koniec. Nie znika i nic się dalej nie dzieje