Wysłany: 2009-02-18, 13:08 Ubuntu 7.10 - Linux na PSP
Ubuntu 7.10 to program odpalany z karty pamięci, co jest oczywiście jego zaletą. Niestety jego wadą jest to, że występuje tylko w jednym języku co oznacza, że nie ma na nim zmiany języków, a ja znalazłem wersję po Francusku, ale zachęcam do pobrania Ubuntu ponieważ jest to bardzo ciekawy homebrew ze względu na możliwość poruszania się po karcie pamięci w sposób taki jakby nasze PSP było podpięte do komputera przez usb. Jest oczywiscie rowniez pare mozliwosci i gierek oraz Paint ;] Mozna tez odpalac gry umd i przegladarke.
Jak miec ubuntu na psp
Sciagamy paczke :
Kod:
Aby w pełni przeglądać zawartość strony, musisz się zarejestrować!
Kopiujemy tylko Ubuntu 7.10 do PSP:/GAME ktory jest w paczce
Czyli wyglada to tak:
Kod:
Aby w pełni przeglądać zawartość strony, musisz się zarejestrować!
Włączamy Ubuntu. Kiedy się załaduje cały obraz wciskamy przycisk start. Wyświetli się wtedy klawiatura. wpisujemy:
admin
. Normalnym jest to że wyskoczy jakiś tekst i będzie trzeba wcisnąć o . Wciskamy login.
Ponownie wciskamy przycisk start. Ponownie wyświetli się klawiatura i ponownie wpisujemy admin. Ponownie zatwierdzamy i po wyskoczeniu tekstu wciskamy o . Wciskamy login...i cieszymy sie z Ubuntu na naszym PSP.
]
W razie jakichkolwiek problemow pisac w temacie. a na pewno pomoge
Pomógł: 10 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 647 Skąd: mam to wiedziec ??
Wysłany: 2009-04-12, 19:38
no no podoba mi sie hehe
_________________ 1. Mod ma zawsze racje !
2. Mod nie nabija postów - Mod ma wiele do przekazania
3. Mod nie myli się - Mod ma inne zdanie
4. Mod nie obija się - Mod czuwa
5. Szanuj moda swego, mogłeś mieć gorszego
Wiek: 16 Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 14 Skąd: a co cie to ??
Wysłany: 2009-04-17, 21:01
a no i mam jeszcze pyatnie , czy jest gdzieś/kiedyś będzie wersja po polsku bo super TEN BAJER ale nic nie rozumiem ;d;d;d tyle to po ikonach rozpoznaje ;];];]
Pomógł: 10 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 647 Skąd: mam to wiedziec ??
Wysłany: 2009-04-17, 21:21
jak ktos to przerobi to pewniet tak ;p
_________________ 1. Mod ma zawsze racje !
2. Mod nie nabija postów - Mod ma wiele do przekazania
3. Mod nie myli się - Mod ma inne zdanie
4. Mod nie obija się - Mod czuwa
5. Szanuj moda swego, mogłeś mieć gorszego
Nienawidzę takich tytułów tematów, sugerujących możliwość uruchomienia linuxa na psp/telefonach. Za dużo reklam w tv oglądacie.
Po co wprowadzać ludzi w błąd, nie prościej dać tytuł 'nakładka na PSP imitująca ubuntu linux'?
Nienawidzę takich tytułów tematów, sugerujących możliwość uruchomienia linuxa na psp/telefonach. Za dużo reklam w tv oglądacie.
Po co wprowadzać ludzi w błąd, nie prościej dać tytuł 'nakładka na PSP imitująca ubuntu linux'?
[ Dodano: 2009-06-04, 10:04 ]
Elo sciagnalem ale jak wlaczam psp jak jest opisane to nie laduje mi sie obraz od linuxa ale jak wejde w game i memory stick to jest corrupted data ... czemu? (mam softa 5.50)